zaterdag 10 augustus 2013

Dag 20: Naar Parijs!

Goedemorgen weer, vandaag heerlijk naar Parijs.

In Parijs aangekomen een parkeergarage opgezocht dicht bij een metrostation. Uit de parkeergarage gekomen, kwamen we in een winkelcentrum terecht in een Aziatische wijk. Zelfs bij de Mc. stond het in Chinese tekens.

Bij het station een dagkaart gekocht voor de metro, zodat we heel Parijs door konden. Als eerste zijn we naar de Sacre Coeur gegaan. Wel een behoorlijk reis met de metro gehad voordat we er waren, maar het was de moeite waard.Na binnen in de Sacre Coeur gekeken te hebben, zijn we door de regen naar Place du Tertre gelopen, waar Nienke een leuk persoon leek om getekend te worden. Ze werd iedere keer aangesproken of ze getekend mocht worden.  Onderweg naar beneden kwamen de muur van de Liefde tegen. In alle talen van de wereld stond 'Ik hou van je' heel bijzonder om te zien.

Uiteindelijk zijn we met de metro naar de Arc de Triomphe gereisd. We zijn daar de Champs Elysee door gelopen en genoten van alle winkels en een broodje gehaald bij een broodjesrestaurant.
                                      

                                     We hebben besloten hier vandaan te lopen richting de Eifeltoren, door een straat met winkels van alle bekenden couturiers, zoals Diore, Valentino, Chanel en ga maar door. We hebben ons ogen uitgekeken. Uiteindelijk kwam dan toch de Eifeltoren in zicht. Op de brug een aantal foto's genomen en een foto van ons viertjes laten maken.


Bij de Eifeltoren lekker op een bankje gezeten, voordat we via Place de la Concorde naar het Louvre zouden lopen. Tim wilde nog heel graag de piramides daar zien. Een hele loop, maar wel erg mooi.

 
 


 


 

 

 
 

Na het Louvre hebben we toch de metro genomen terug naar de auto. Het was inmiddels half acht en tijd om Parijs gedag te zeggen.
Het was een superleuke en gezellige dag. Een mooie afsluiting van onze vakantie.
 
 
De volgende dag zijn we teruggereden naar ons huis in Nederland. Ondanks dat we vier weken voor onze vakantie hadden uitgetrokken, is het heerlijk om na drie weken weer thuis te zijn en onze vakantie hier voort te zetten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten